Renault Danmark

Vælg en side

Den langsomste omgang i en grandprix-weekend kommer altid om torsdagen. Den foregår til fods, og tager op til to timer. Det handler om den såkaldte ’track-walk’ som alle kørere gennemfører i løbet af torsdagen.

Sammen med sine ingeniører går kørerne banen igennem. De undersøger, om asfalten har ændret sig siden sidste år, om curberne (’kantstenene’) er blevet højere eller lavere og hvordan afkørselsarealerne er i de enkelte sving.

På track-walk´en kan kørere og ingeniører i fællesskab danne sig et indtryk af, hvor man med fordel kan køre ind over curberne – og hvor man for enhver pris skal undgå dem. Det er på track-walken, man kan vurdere bilens frihøjde, der spiller en vigtig rolle for hele bilens downforce. Og mange andre aspekter omkring bilens set-up kommer ligeledes i spil på gåturen rundt på banen.

Ud fra afkørselsarealerne (og muligheden for at komme ind på banen igen) kan køreren også bedømme, hvor han kan presse på og slippe nogenlunde helskindet fra en oversatsning. Og hvor selv de mindste fejl kan betyde, at han må udgå.

Men track-walk´en har også et mere socialt formål. Når først træningen starter fredag formiddag, er der sjældent tid til small-talk – så er der for resten af weekenden totalt fokus på arbejdet med bilen. På track-walk´en er der både tid til at diskutere curber, afkørselsarealer, set-up – og hvordan det går med familien eller weekendens fodboldresultater.

På den måde er det måske weekendens vigtigste omgang. Og stensikkert den langsomste!