Renault Danmark

Vælg en side

Renault F1 Team har haft en travlt og effektiv optakt til Formel 1-sæsonen 2019, der officielt startede mandag. Da det grønne lys for enden af pitlanen på Circuit Barcelona-Catalunya blev tændt præcis klokken 09.00, var årets første vintertest skudt i gang, men forud var gået et par hektiske uger i Renault F1 Team-hovedkvarteret.

Da man i sidste uge præsenterede 2019-planerne i hovedkvarteret i Enstone, var den nye RS19 langt fra færdig.

”Vi har vores motorhome på plads og kaffemaskinen kører. Det er det eneste, jeg kan love,” sagde teamchef Cyril Abiteboul, da han ved præsentationen blev spurgt, om man blev klar til vintertesten.

Men efter en massiv indsats af medarbejderne i Enstone, var den nye RS19 plads på Circuit Barcelona-Catalunya allerede lørdag, hvor den med Daniel Ricciardo bag rattet kørte sine første omgange.

I princippet må man ikke køre med 2019-bilerne før vintertesten. Men alle teams har hvert år to såkaldte PR-dage, der primært bruges til film- og TV-optagelser. Her må bilen ikke køre mere end maksimalt 100 km, og der skal bruges specielle dæk. Det betyder, at man ikke kan udvikle bilen, men man kan checke, at alting er samlet rigtigt. Derfor brugte Renault F1 Team i lighed med de fleste andre teams årets første PR-dag op til vintertesten.

De to første dage af vintertesten har været en succes for Renault F1 Team. Det er endnu for tidligt at vurdere styrkeforholdet i Formel 1-feltet 2019, for de første vintertest-dage handler mere om at afprøve og udvikle de nye modeller end at sætte omgangstider. Derfor er antallet af omgange måske det mest reelle succeskriterie, og her besatte Renault tirsdag aften en flot tredjeplads. Mandag og tirsdag havde Nico Hülkenberg og Ricciardo tilsammen kørt 232 omgange – kun overgået af Ferrari (326) og Mercedes (313). I den anden ende af omgangs-tabellen optrådte Williams med et rundt nul, for teamet havde endnu ikke fået deres nye 2019-model på banen.

Årets første vintertest slutter torsdag klokken 18.00 men allerede i næste tirsdag starter årets anden og sidste vinter-test, der også afvikles over fire dage på Circuit Barcelona-Catalunya.

VINTERTEST 2019 – 18.-19. Februar – omgange i alt:

Ferrari 326

Mercedes 313

Renault 232

McLaren 223

Red Bull 220

Alfa Romeo 215

Toro Rosso 209

Haas 140

Racing Point 109

Williams 0