Renault Danmark

Vælg en side

Efter fem år hos Red Bull skiftede Daniel Ricciardo op til denne sæson til Renault F1 Team. Med weekendens canadiske grandprix i Montreal har australieren nu kørt den første tredjedel af 2019-sæsonen.

”Jeg vil ikke sige, at der er noget der har overrasket mig,” siger han om sine første måneder hos Renault.

”Alt hvad jeg har kunnet byde ind med, er blevet godt modtaget. Alle er indstillet på at lære, og på at teamet skal vokse. Jeg nyder virkelig atmosfæren,” fortsætter Ricciardo om Renault F1 Team.

Han indtager i øjeblikket ottendepladsen i VM; en placering han er absolut tilfreds med.

”Vi forventede ikke, at vi på nuværende tidspunkt kunne komme i nærheden af top-3. Men alting går i den rigtige retning, og motivationen er i top.”

Weekendens løb på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal blev årets hidtil bedste for Renault F1 Team.

Banen stiller med flere langsider og en række hårde accelerationer store krav til motorerne. Renaults E-Tech 19-motor bliver hele tiden forbedret, og på den canadiske ’power-bane’ imponerede Ricciardo ved at kvalificere sig på fjerdepladsen. Renault-motorens styrke understreges af at Ricciardos teamkammerat Nico Hülkenberg kvalificerede sig på syvendepladsen foran Lando Norris og Carlos Sainz Jr, der også kører med Renault-motorer i deres McLaren-biler.

Faktisk var Renault den eneste motorleverandør, der havde alle sine biler med i top-10 i kvalifikationen i Canada.

I løbet sluttede Ricciardo og Hülkenberg på henholdsvis sjette- og syvendepladsen.

”Det var første gang i år vi scorede point med begge biler, og der var virkelig gode tegn i denne weekend. Vi ved, hvor stærke topholdene er, men det var sjovt, at kunne kæmpe med Valtteri (Bottas, Mercedes, red.). Vi holder fødderne på jorden, men hele teamet kan virkelig være stolte af denne weekend,” siger en storsmilende Ricciardo.

Næste afdeling af Formel 1-VM 2019 er Renault F1 Team´s hjemmebaneløb, Frankrigs Grand Prix på Paul Ricard-banen ved Marseilles 21.-23. juni.