Renault Danmark

Vælg en side

Christian Lundgaard skal køre for ART Grand Prix i Formel 3

Så blev det officielt: Onsdag offentliggjorde Christian Lundgaard og Renault deres fælles 2019-program. Den 17-årige dansker, der er optaget i Renault Sport Academy, stiller op i det nye internationale Formel 3-mesterskab. Mesterskabet afvikles som support-race ved otte Formel 1-grandprixer i Europa og Rusland.

Unge Lundgaard skal køre for ART Grand Prix-teamet, der blev grundlagt i 1996 af Nicolas Todt (søn af den tidligere Ferrari-teamchef og nuværende FIA-præsident Jean Todt) og Frederic Vasseur (tidligere chef for Renault F1 Team og i dag teamchef hos Sauber).

ART Grand Prix har de seneste 20 år domineret internationale racer-serier som Formel 2, GP2, Formel 3 og GP3. Undervejs har teamet bragt en lang række kørere inklusiv Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Romain Grosjean og den nuværende Renault F1 Team-kører Nico Hülkenberg tættere på Formel 1. I alt har cirka halvdelen af Formel 1-feltet 2019 kørt for ART Grand Prix på et eller andet tidspunkt i deres karriere.

Den nye Renault F1 Team-kører Daniel Ricciardo har også arbejdet tæt sammen med ART Grand Prix. Australieren oprettede sammen med gokart-fabrikken Birel og ART Grand Prix i 2015 ’Ricciardo Kart’. Præcis det team Christian Lundgaard scorede en række internationale topresultater for i 2016!

”Jeg er virkelig glad for at fortsætte i Renault Sport Academy. Det viser, at de har tillid til mig, og jeg er taknemmelig for de muligheder, de giver mig,” siger den 17-årige dansker, der om kort tid flytter til England for at bosætte sig tæt ved Renault F1 Team i Enstone.