Renault Danmark

Vælg en side

Det går støt og roligt fremad for Renault e.dams Formel E teamet. Inden lørdagens Santiago E-Prix var Sébastien Buemi 6’er i ABB FIA Formel E mesterskabet, nu er han på 4. pladsen. Og tilsvarenden er Renaults fabriksteam avanceret fra 6. til 5. pladsen i team-mesterskabet. Det, der skulle til, var endnu en podieplacering til den schweiziske kører.

En sejr blev det med andre ord ikke til i den chilenske hovedstad, men en formildende omstændighed var det, at Renaults kundeteam, Techeetah, med kørerne Jean-Eric Vergne og André Lotterer tog 1. og 2. pladsen i en hæsblæsende slutspurt, hvor Buemi gjorde det kloge: At holde sig lidt på afstand af de to kamphaner, for deres kørsel kunne meget vel have endt galt – og så havde Buemi været klar til at tage sejren, hvis han altså ikke var blevet revet med i opgøret.

Så galt gik det så ikke, for de to Techeetah kørere styrede sig frem til målstregen, og en 3. plads blev det derfor til Sébastien Buemi, som også under kvalifikationskørslerne var i top 5 og dermed i den såkaldte Superpole konkurrence.

Team-præstation
Det var i sig selv lidt af en præstation, for både Buemi og team-kollegaen Nico Prost havde været i barrieren under træningen. Flot, at e.dams Renault teamet fik bilerne klar til starten få timer senere.

Det lykkedes med andre ord og med Buemi startende som nr. 2 i løbet, var det alene en til tider aggressiv kørsel fra André Lotterer, som betød, at 2 pladsen ikke blev bevaret til målstregen. Men Buemi ved, at efter problemerne i sæsonens første to løb i Hong Kong, som ikke var nogen succes, er det vigtigt, at score points, om muligt i hvert eneste E-Prix, sæsonen igennem. Derfor ville det være halsløs gerning, at forsøge at holde Lotterer bag sig.

Siden påkørte den tysk/belgiske Techeetah kører da også sin teamkollega i et overhalingsforsøg, og man må formode, at han her oven i købet var mere påpasselig end han ville have været i en eventuel nærkamp med mærkekollegaen fra Renault. Det kunne meget nemt have resulteret i nul points til Buemi. Men sådan gik det heldigvis ikke.

Points til Prost
Nico Prost kvalificerede sig til 9. startposition, som blev forvandlet til en 8. plads, da Audi-køreren Lucas di Grassi fik 10 placeringers straf i startopstillingen, fordi man havde måtte udskifte en defekt inverter for anden gang. Om det var inverteren, der fejlede, er dog uklart, for Di Grassis Audi racer gik endnu engang i stå og Buemis rival fra de forgående sæsoner har endnu ikke scoret et eneste points i det aktuelle mesterskab. Men Prost havde svært ved at holde startpositionen løbet igennem og sluttede på 10. pladsen – hvilket dog gav ham selv og teamet et ekstra point i mesterskabet.

I den samlede stilling har Jean-Eric Vergne i Techeetah-Renault overtaget føringen i kørernes mesterskab, mens Sébastien Buemi som nævnt er avanceret til 4. pladsen. Tilsvarende er Techeetah teamet nu på 1. pladsen, mens Renault e.dams er nr. 5.

Det 20 deltagere store Formel E felt forbliver på de amerikanske kontinenter i den kommende tid: Næste E-Prix finder sted 3. marts i Mexico City, hvor der delvis køres på byens Grand Prix-bane.

2017/2018 FIA Formula E Championship Round 4 – Santiago ePrix Santiago, Chile
Saturday 03 February 2018 Sébastien Buemi (SUI), Renault e.Dams, Renault Z.E 17.
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

ABB FIA Formula E Santiago E-Prix,
4. afd. Formel E mesterskabet, 3. februar 2018:

Resultat:
1. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah-Renault.
2. André Lotterer (DEU), Techeetah-Renault, +1,154s
3. Sébastien Buemi (SWI), Renault, +1,959s.
4. Felix Rosenqvist (SWE), Mahindra, +2,793s.
5. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, +4,490s.
6. Nelson Piquet jr. (BRA), Jaguar, +6,364s.
10. Nico Prost (FRA), Renault, +21,092s.

Stillingen i ABB FIA Formel E mesterskabet:
Kørere:
1. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah-Renault, 71 points.
2. Felix Rosenqvist (SWE), Mahindra, 66 pts.
3. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, 61 pts.
6. Sébastien Buemi (SWI), Renault, 37 pts.
5. Nelson Piquet jr. (BRA), Jaguar, 33 pts.
6. Edoardo Mortara (CHE), Venturi, 24 pts.
15.Nico Prost (FRA), Renault, 7 pts.

Teams:
1. Techeetah, 89 points.
2. Mahindra Racing, 87 pts.
3. DS-Virgin Racing, 69 pts.
4. Panasonic Jaguar, 54 pts.
5. Renault e.dams, 44 pts.
6. Venturi Formula E, 30 pts.
7. MS&AD Andretti Formula E, 14 pts.
8. Audi Sport Abt Schaeffler, 12 pts.
9. Dragon Racing, 12 pts.
10. NIO Formula E Team, 9 pts.

 

2017/2018 FIA Formula E Championship Round 4 – Santiago ePrix Santiago, Chile
Saturday 03 February 2018 Sébastien Buemi (SUI), Renault e.Dams, Renault Z.E 
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E