Renault Danmark

Vælg en side

Det perfekte løb for en racerkører? Det starter med at være hurtigst i den frie træning. Så følger pole position i kvalifikationen. Derefter en perfekt start. Og så ellers føre hver eneste omgang frem til det ternede flag. Plus selvfølgelig at sætte hurtigste omgang i løbet.

Præcis dét oplevede 18-årige Christian Lundgaard i weekenden. Årets niende afdeling FIA´s Formel 3-mesterskab blev afviklet på Hungaroring i forbindelse med Ungarns Formel 1 grandprix, hvor det danske medlem af Renault Sport Academy leverede en perfekt præstation.

Og Lundgaard stoppede ikke dér: Det perfekte løb om lørdagen blev fulgt op af endnu en stor præstation i søndagens løb. Her skulle danskeren som vinder af lørdags-løbet startede fra ottende position, og på en bane, der er notorisk berygtet for manglende overhalinger, kørte han sig frem til en flot femteplads.

”Når man skal gøre, kan man lige så godt gøre det ordentligt!” sagde Lundgaard med et smil efter sin flotte weekend i Ungarn.

Triumfen på Hungaroring kom efter et forår med masser af op- og nedture for den danske Formel 1-lærling. Rutsjebane-turen startede ved de officielle tester i marts og april, hvor Lundgaard var den suverænt hurtigste og mest stabile kører. Storformen blev taget med ind i sæsonen, da den unge dansker kom først over målstregen i første afdeling, der blev afviklet i sammenhæng med det spanske Formel 1 grandprix på Circuit de Barcelona-Catalunya. En efterfølgende tidsstraf degraderede Lundgaard til andenpladsen og i weekendens andet løb blev han nummer seks

På franske Circuit Paul Ricard kostede dæk-problemer Lundgaard alle chancer for point, og på Red Bull Ring i Østrig betød en kontroversiel diskvalifikation, at han startede bagerst i feltet i det første løb og derfor heller ikke her kun øge sin point-konto.

På engelske Silverstone blev det midt i juli til i alt 12 point, og så kom weekenden i Ungarn.

”Vi har haft lidt problemer,” siger Lundgaard med jysk underdrivelse.

”Vores fart har været OK over en enkelt omgang, men i løbene har vi ikke været stærke nok. Men nu er vi tilbage, hvor vi skal være!”

Sejren i Ungarn blev fejret sammen med Renault F1 Team-kører Daniel Ricciardo, der tidligere har haft Lundgaard ’ansat’ i sit gokart-team (billedet).

Senere på dagen mødte Ricciardo endnu en dansk racerkører, da han i Ungarns Formel 1 grandprix kæmpede længe og tæt med Kevin Magnussen. Efter dét dansker-møde var australierens velkendte smil vist en anelse mere anstrengt…

Med i alt seks løb tilbage ligger Christian Lundgaard nu på femtepladsen i FIA´s Formel 3-mesterskab med 73 point. Russeren Robert Shwartzman fører med 124 point, og næste afdeling afvikles i forbindelse med Belgiens Formel 1 grandprix 1. September.