Renault Danmark

Vælg en side

Formel 1-året 2019 er i gang. I de 10 team-hovedkvarterer arbejdes der intensivt på at få 2019-modellerne klar til årets første vinter-test, der starter på Circuit Barcelona-Catalunya 18. februar. Forinden skal de nye biler præsenteres, og Renault F1 Team ser her ud til at score årets første førsteplads: Renaults nye Formel 1-racer præsenteres efter planen i hovedkvarteret i Enstone 12. februar. På andenpladsen med hensyn til team-præsentationer kommer Racing Point (13. februar i Toronto) skarpt forfulgt af McLaren (14. februar) og Ferrari (15. februar i Maranello).

Teampræsentationen i Enstone bliver Daniel Ricciardos første officielle optræden for Renault F1 Team. Australieren er med foreløbig syv grandprix-sejre vant til førstepladser. Men mådenhan fejrer sine førstepladser på – dén er svær at blive vant til.

Daniel Ricciardo har nemlig indført en tradition med at drikke champagne på sejrskamlen af en af sine køresko. Hans kollegaer på podiet så i starten hovedrystende på Ricciardos specielle ’sejrsceremoni’ – indtil australieren nærmest tvang dem til at deltage i løjerne, og også tage en slurk af den sure sko.

”Det startede med, at jeg syntes Formel 1 kan være en lille smule formel – jeg ville gøre det hele lidt mindre stift,” fortæller Ricciardo med sit sædvanlige brede grin.

”Jeg så Jack Miller (australsk MotoGP-kører, red.) gøre det, da han vandt i Assen i 2016 og det føltes som en god ide. Jeg var noget usikker på hvordan folk ville reagere, men reaktionerne var…overvældende.”

Ricardo brugte første gang sin køresko som champagneglas efter andenpladsen i Tysklands Grand Prix 2016, og derefter udviklede der sig til en vane.

Den (hidtil!) værste skål?

”Det var nok den i Malaysia 2016 – det var i hvert fald det mest svedige race,” fortæller Ricardo.

”Jeg var nærmest høj efter at have vundet, og derfor smagte det udmærket. Men hvis jeg ikke havde haft den der vinder-følelse, havde det sikkert smagt forfærdeligt. Det siger Nico Rosberg (nummer tre i løbet, red.) i hvert fald. Han sagde, det var det værste, han nogensinde havde smagt…”

Men Rosberg hævnede sig, da han senere på året havde sikret sig VM-titlen, og den blev fejret ved den officielle præmiefest.

”Jeg gik hen for at ønske ham tillykke, og der gik et splitsekund, inden han havde taget skoen af, og vi begge to skulle have en tår. Måske ikke mit stolteste øjeblik, men det var OK. Det var en rimelig ny sko…” fortæller Ricardo.

Selvom Renault ser ud til at vinde kapløbet om at blive det første Formel 1-team, der præsenterer deres 2019-model, er det næppe en sejr Ricardo, vil fejre med sin unikke kombination af champagne og fodsved.

Den cocktail må vente til hans første podie-besøg for Renault F1 Team på alverdens Formel 1-baner!