Renault Danmark

Vælg en side

Med point til begge kørere blev weekendens britiske grandprix en succes for Renault F1 Team. Daniel Ricciardo blev nummer syv på Silverstone, og kunne samtidig fejre jubilæum: Det er præcis otte år siden han debuterede i Formel 1 ved det britiske grandprix 2011

Dengang kørte hen for det lille HRT-team (billedet). Allerede i 2012 rykkede Ricciardo videre til Toro Rosso, og fra 2014 kørte han for Red Bull-Renault, hvor han vandt syv grandprixer inden han op til denne sæson skiftede til Renault F1 Team.

”Jeg husker tydeligt mit første Formel 1-løb tilbage i 2011,” siger Ricciardo.

”Det var hektisk, forvirrende og overvældende – sådan lidt ’wow – nu er jeg i Formel 11’. Selvfølgelig tror man på sig selv, men man tvivler også en lille smule. Det har selvfølgelig ændret sig gennem årene: Nu føler jeg, at jeg hører til i Formel 1.”

Efter otte år i Formel 1 er den 30-årige australier en af de mest erfarne kørere i feltet.

”Men jeg føler mig ikke som en af de gamle,” siger han med et af sine berømte smil.

”Jeg føler mig stadig ung og skarp. Og jeg ser godt ud! Jeg bliver næsten flov, når jeg ser billeder fra 2011. Jeg lignede en idiot – en idiot, der trængte til en tur til frisøren!”

For 14 dage siden blev Red Bull det første team bortset fra Mercedes, der vandt et 2019-grandprix. Får det Ricciardo til at fortryde, at han forlod teamet?

”Absolut ikke”, siger han.

”Selvfølgelig er jeg nu en lille smule længere tilbage i feltet, men det er helt som forventet. Med Renault er jeg i gang med at bygge noget op, og ja – vi har meget arbejde foran os. Men det er uhyre tilfredsstilende, når det lykkes, og for eksempel resultatet i Canada (nummer fire i kvalifikationen, nummer seks i løbet, red.) var det hele værd.”