Renault Danmark

Vælg en side

Daniel Ricciardo debuterer først officielt for Renault F1 Team ved de kommende vinter-tests i Spanien (start 18. februar). Men teamets nye kører har en lang forhistorie med Renault – australieren grundlagde sin karriere i Renaults juniorklasser, og hans hidtidige grandprix-sejre er alle opnået med Renault-motorer.

Efter at have kørt Formel BMW hjemme i Australien kom Ricciardo i 2007 til Europa, hvor han debuterede i Formel Renault. I 2008 vandt Ricciardo det vesteuropæiske mesterskab, og blev nummer to i Eurocuppen. Med seks sejre i Eurocuppen var Ricciardo sæsonens mest vindende kører, men titlen gik efter tæt kamp til en af australierens nuværende Formel 1-rivaler, Valtteri Bottas. Årets efter skabte Formel Renault i øvrigt endnu en senere Formel 1-kører, da danske Kevin Magnussen (Renault F1 Team-kører i 2016) fik sin internationale debut i klassen.

I 2009 rykkede Ricciardo op i Formel 3 og debuterede samtidig i Formel Renault 3,5. Her blev han i 2010 nummer to i mesterskabet (billedet), og samme år fik han sine første Formel 1-kilometer som testkører for Toro Rosso-teamet. Han startede også 2011 i Formel Renault 3,5, og selvom han ikke kørte hele sæsonen, sluttede han på den samlede femteplads. Igen lå Kevin Magnussen i slipstrømmen på australieren, for danskeren debuterede i 2012 i Formel Renault 3,5-mesterskabet, som han vandt i 2013.

Grunden til at Daniel Ricciardo ikke kørte hele 2011-sæsonen i Formel Renault 3,5 var ganske simpel: Midt på året debuterede han i Formel 1, hvor han kørte 11 løb for det lille HRT-team (billedet). Han gjorde det så godt, at han i 2012 fik en fast plads i det Red Bull-ejede Toro Rosso-team. Her kørte han to sæsoner, inden energidrik-giganten i 2014 hentede ham op på deres ’førstehold’, der kørte med Renault-motorer.

Ricciardo blev teamkammerat med Sebastian Vettel, der netop havde vundet fire VM-titler i træk for Red Bull-Renault. Australieren imponerende ved at vinde tre løb og slutte langt foran sin teamkammerat i VM.

I de følgende år vandt Ricciardo yderligere fire grandprix-sejre med Red Bull og Renault inden han i eftersommeren 2018 skrev kontrakt med Renault F1 Team for 2019 og 20.

”Det var måske en af de sværeste beslutninger i min karriere overhovedet. Men jeg er imponeret over hvor meget teamet har forbedret sig de sidste to år,” siger Ricciardo.

”Og jeg ved, at hver gang Renault er gået ind i Formel 1, er de endt med at vinde!”