Renault Danmark

Vælg en side

Tre ugers arbejde – så lang tid tog det at bygge en full-size LEGO-model af Renaults R.S.17 Formel 1-racer fra 2017-sæsonen. Og der blev brugt 600.000 LEGO-klodser!

LEGO-raceren, der i disse dage udstilles i L’Atelier Renault på Champs Élysées i Paris, indgår i Renaults fejring af fabrikkens 40-års jubilæum i Formel 1. Den mere end fem meter lange model er udstyret med ægte dæk, sæde og rat fra en af de R.S.17-racere, der med Nico Hülkenberg, Carlos Sainz Jr og Jolyon Palmer deltog i Formel 1-VM 2017.

Samarbejdet mellem Renault Sport F1 og LEGO er det seneste eksempel på de links, der i Renault 40-årige Formel 1-historie har været mellem teamet og Danmark.

Seks år efter Renaults Formel 1-debut i 1977 sendte man en af Alain Prosts Formel 1-biler til Jyllands-Ringens Grand Prix 1983. Målet var at slå banerekorden, og både Renaults legendariske rallykører Jean Ragnotti og Formel 3-køreren John Nielsen (billedet), der syv år senere blev Danmarks første Le Mans-vinder, kørte ved den lejlighed Renault-raceren på banen ved Silkeborg.

Mens John Nielsen kun kørte for Renaults Formel 1-team ved det uofficielle rekordforsøg på Jyllands-Ringen, fik Kevin Magnussen en fuld sæson for teamet i 2016. Det var Renaults comeback-sæson i Formel 1 efter en pause på fem år, og den unge dansker scorede syv af teamets otte VM-point.

Ligesom John Nielsen 33 år tidligere blev Kevin Magnussen også kastet ud i et forsøg på at slå banerekorden på Jyllands-Ringen. Banen var nu udbygget og forlænget, og i april 2016 etablerede Magnussen en ny banerekord for den nye bane i en Renault RS01 (billedet)

Rekordforsøget var for øvrigt Kevin Magnussens anden Renault-optræden på Jyllands-Ringen. Som 16-årig stillede han i maj 2009 op i sit hidtil eneste løb i standardvogne – i Renault Clio Cup, hvor han kom i mål på en flot andenplads!

I Kevin Magnussens 2016-sæson for Renault Sport F1 havde Renault også en dansk sponsor i tøjmærket Jack&Jones.

Den unikke LEGO-racer i L’Atelier Renault er ikke det eneste 2017-link mellem Renault Sport og Danmark. 16-årige Christian Lundgaard (billedet) blev tidligere i år optaget i Renault Sport Academy. Her satser man på at uddanne fremtidens Formel 1-stjerner, og den unge dansker er allerede godt på vej mod ’Formel 1-kørekortet’: Ved at vinde både NEZ-mesterskabet og det spanske mesterskab har han allerede opnået 24 af de 40 point der kræves for at få en såkaldt ’super-licens’, der er forudsætningen for at køre Formel 1.

 

 

 

 

Youtube-link – Renault/LEGO: