Renault Danmark

Vælg en side

Nico Hülkenbergs sjetteplads i Spaniens Grand Prix i weekenden var Renault Sport F1´s hidtil bedste resultat efter teamets Formel 1-comeback i begyndelsen af 2016.

Sidste sæson, da Kevin Magnussen og Jolyon Palmer kørte for teamet, var starten på en genopbygningsfase, der allerede nu bærer frugt. Hülkenberg har nu scoret VM-point i tre løb i træk, og ligger på en samlet 11.-plads i VM. Den 29-årige tysker har i blot fem løb allerede opnået flere point end Renault-teamet scorede i hele 2016. I konstruktør-VM, der i år præges af et meget tæt midterfelt, ligger Renault på syvendepladsen, lige efter Williams-Mercedes og lige foran Kevin Magnussens nye team, Haas-Ferrari.

Renault kom ligesom alle andre teams til Spaniens Grand Prix med en opdateret version af deres 2017-model. Formel 1-bilerne blev midt i marts sendt til VM-premieren i Australien, og siden blev de fragtet direkte videre til løbene i Kina, Bahrain og Rusland. Imens har ingeniører og designere arbejdet på forbedringer i alle team-hovedkvarterer, og de ’faceliftede’ biler kom på banen i Spanien.

”Vi har fået nye bargeboards (lodrette side-plader langs cockpittet, red.) og en modificeret bagvinge. Vi skal hele tiden forbedre bilen – det kæmper alle de andre teams jo også for. Vi har startet sæsonen positivt, og nu skal vi fastholde udviklingen. Og gøre bilen endnu hurtigere,” siger Nick Chester, teknisk direktør for chassis-afdelingen.

”Bilen bliver bedre og bedre og vi kan levere resultater. Jeg føler mig rigtig godt tilpas, men vi skal knokle videre, så vi kan komme endnu højere op i feltet,” siger Nico Hülkenberg.

Det næste grandprix køres i Monte Carlos gader 28.maj.

”Monacos Grand Prix foregår på en bane med helt unikke udfordringer, men vi satser på at fortsætte den positive udvikling,” siger Renault Sport F1 teamchef Cyril Abiteboul.