Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Circuit of the Americas (Austin)

Længde: 5,513 km

Distance: 56 omgange

Antal sving: 20

Historie: Da Formel 1 startede i 1950 valgte man at lade det amerikanske Indy 500-løb indgå i VM-serien. Interessen blandt Formel 1-teams- og –kørere var dog yderst begrænset, for Formel 1-biler kunne ikke bruges på ovalbanen i Indianapolis. Indy 500 droppede ud af Formel 1-kalenderen i 1961, men forinden var man begyndt at køre ’rigtige’ Formel 1-løb i USA. Man startede i 1959 i Sebring (Florida) og året efter flyttede men det amerikanske grandprix til Riverside i Californien. Løbet er siden flyttet rundt til en række forskellige baner, og afvikles i disse år på den nybyggede Circuit of the Americas udenfor Austin i Texas.

Fokuspunkter: Circuit of the Americas er en moderne bane med et god blanding af langsomme sving, highspeed-kurver, lange lige stræk og store niveauforskelle. Bilerne justeres typisk til medium downforce for at opnå et fornuftigt kompromis om vejgreb svingene og topfart på langsiderne. Banen er hård ved både dæk og bremser, og omkring 60 procent af en omgang tilbringes med speederen i bund. Den længste langside er lige over en kilometer lang, og her er speederen i bund i cirka 20 sekunder i træk. Carlos Sainz Jr afløser i USA´s Grand Prix Jolyon Palmer som Nico Hülkenbergs teamkammerat i Renault Team F1. Den unge spanier skrev 2018-kontrakt med Renault for en måned siden, men man har besluttet at gennemgøre skiftet allerede nu.

Dæk: Ultra-soft, super-soft, soft.

Start (dansk tid): 21.00

Renault og USA´s Grand Prix: Ayrton Senna vandt USA´s Grand Prix i Detroit i 1986 i en Lotus med Renault-motor. Sebastian Vettel vandt USA´s Grand Prix 2013 i en Red Bull med Renault-motor

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Nico Hülkenberg: Nummer 10 (34 point) / Jolyon Palmer: Nummer 17 (8 point) / Carlos Sainz Jr: Nummer 9 (48 point)

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 8 (42 point)

Nico Hülkenberg siger: ”Den kommende weekend i Austin har det hele: En sjov bane, en interessant by og spændende mennesker – det skaber en fantastisk atmosfære!”

Sidste år: Lewis Hamilton vandt foran sin Mercedes-teamkammerat Nico Rosberg. Renault-teamets Kevin Magnussen og Jolyon Palmer sluttede på henholdsvis 12.- og 13.pladsen.

Vidste du: USA har rekorden for flest forskellige baner i Formel 1-VM? Der er kørt amerikanske grandprixer i Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Detroit, Las Vegas, Dallas, Phoenix, Indianapolis og Austin (Circuit of the Americas).