Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Silverstone

Længde: 5,891 km

Distance: 52 omgange

Antal sving: 18

Historie: Da Formel 1-VM startede i 1950 blev det allerførste løb afviklet i Silverstone. Banen, der oprindelige blev anlagt på en nedlagt flyveplads, er beliggende ved Northampton, cirka 120 km nord for London. Indtil 1987 delte Silverstone det britiske grandprix med først Aintree-banen i Liverpool og siden Brands Hatch syd for London. I de sidste 30 år har Silverstone afholdt løbet hverT eneste år.

Fokuspunkter: Silverstone er karakteriseret ved en række lynhurtige kurver, der følger tæt efter hinanden. Mere end 60 procent af en omgang tilbringes med speederen i bund, og Silverstone er derfor kendt som en ’power-bane’, hvor motorkræfter spiller en afgørende rolle.

Dæk: Medium, soft, super-soft

Start (dansk tid): 14.00

Renault og Storbritanniens Grand Prix: Renault debuterede i Formel 1 ved det britiske grandprix 1977. Alain Prost vandt løbet for Renault i 1983 og Fernando Alonso vandt i 2006 Storbritanniens Grand Prix på sin vej mod sin anden VM-titel for Renault. Fra 1991-97 blev løbet syv gange i træk vundet med Renault-motorer i Williams- og Benetton-biler. I 2009 (Sebastian Vettel), 10, og 12 (begge gange Mark Webber) vandt Red Bull-Renault i Silverstone.

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Nico Hülkenberg: Nummer 12 (18 point) // Jolyon Palmer: Nummer 18 )

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 8 (18 point)

Jolyon Palmer siger: ”Jeg elsker banen – det er altid en speciel weekend i Silverstone. Det er den Formel 1-bane jeg kender bedst, og jeg håber, mit hjemmepublikum giver mig et ekstra boost.”

Sidste år: Lewis Hamilton vandt for Mercedes. Renault-kørerne Kevin Magnussen og Jolyon Palmer startede Storbritanniens Grand Prix 2016 fra henholdsvis 16.- og 18.-pladsen. De udgik begge fra løbet på grund af tekniske problemer.

Vidste du: At der i år køres Formel 1-grandprix i Silverstone for 51. gang? Kun Monza i Italien har med 66 grandprix´er været brugt oftere i Formel 1-VM.