Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Monte Carlo (gadebane)

Længde: 3,337 km

Distance: 78 omgange

Antal sving: 19

Historie: Der blev første gang kørt motorløb i Monte Carlos gader i 1929, og Monacos Grand Prix var med, da det første Formel 1-VM blev afviklet over seks afdelinger i 1950. Fra 1951-54 blev der ikke kørt Formel 1 i Monte Carlo, men lige siden har Monacos Grand Prix haft en fast plads i VM-kalenderen. Banen, der hovedsageligt er placeret omkring havnebassinet i Monte Carlo, har haft omtrent samme forløb siden 1929. To gange er Formel 1-kørere røget i havnen under Monacos Grand Prix: Alberto Ascari (Ferrari) i 1955 og Paul Hawkins (Lotus) i 1965. Begge slap uskadt – men omkom senere i andre racer-ulykker. Årets løb er det 64. Monaco Grand Prix i Formel 1-VM, og kun Monza i Italien lagt asfalt til flere VM-afdelinger (66).

Fokuspunkter: Gadebanen i Monte Carlo er den korteste og langsomste i Formel 1-kalenderen. De mange sving og korte langsider betyder, at bilerne justeres til maksimal downforce – og at det er omtrent umuligt at overhale. Monacos Grand Prix 2003 er ét af kun fire løb i Formel 1-VM´s historie, hvor der ikke blev overhalet (de tre andre: Indianapolis/USA 2005, Valencia/Europa 2009 og Sochi/Rusland 2017). Banen i Monte Carlo er meget blid ved dækkene, og den naturlige strategi er derfor at gennemføre løbet med kun et enkelt stop. Den langsomme bane betyder, at Monacos Grand Prix afvikles over cirka 260 km, mens alle andre løb i VM-kalenderen er cirka 300 km.

Dæk: Soft, super-soft, ultra-soft

Start (dansk tid): 14.00

Renault og Monacos Grand Prix: Jarno Trulli vandt Monacos Grand Prix 2004 for Renault og Fernando Alonso gentog kunststykket to år senere (billedet). Michael Schumacher kørte med Renault-motor, da han vandt løbet for Benetton-teamet i 1995. Red Bull-kørerne Mark Webber (2010 og 12) og Sebastian Vettel (2011) har tre gange vundet Monacos Grand Prix med Renault-motorer.

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Nico Hülkenberg: Nummer 11 (14 point) / Jolyon Palmer: Nummer 20 (0)

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 7 (14 point)

Nico Hülkenberg siger: ”Monte Carlo handler om selvtillid. Selv en lille fejl sender dig i autoværnet.”

Sidste år: Lewis Hamilton vandt løbet for Mercedes. Renault-kørerne Kevin Magnussen og Jolyon Palmer udgik – danskeren efter et sammenstød med Daniil Kvyat, og englænderen efter en dramatisk afkørsel på den regnvåde bane.

Vidste du: At træningen til Monacos Grand Prix allerede starter torsdag (25. maj)? Formel 1-bilerne er til gengæld ikke på banen fredag.