Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Circuit Gilles Villeneuve (Montreal)

Længde: 4,361 km

Distance: 70 omgange

Antal sving: 14

Historie: Canada kom ind i Formel 1-kalenderen i 1967. I de følgende år skiftede løbet mellem Mosport Park 90 km øst for Toronto og Mont Tremblant 130 km nordvest for Montreal. Fra 1971-77 var Mosport Park alene om løbet, der i 1978 flyttede til en ny bane i Montreal. Den lokale Gilles Villeneuve vandt det første løb i Montreal, der nu har været vært for det canadiske grandprix 37 gange. Gilles Villeneuve blev dræbt under træningen til Belgiens Grand Prix 1982, og da man få uger senere afvikles Canadas Grand Prix, blev banen opkaldt efter ham. Jacques Villeneuve, der er søn af Gilles, blev verdensmester i 1997 og vandt i alt 11 grandprix´er, men kom aldrig først i mål på Circuit Gilles Villeneuve.

Fokuspunkter: Circuit Gilles Villeneuve er den hårdeste bane for bremserne i hele VM-serien. Hele fire gange på en omgang skal bilerne bremses ned fra mere end 300 km/t. De efterfølgende accelerationer og de høje tophastigheder udsætter også motorerne for store belastninger, og selvom der er flere langsomme sving, tilbringes mere end 60 procent af en omgang på Circuit Gilles Villeneuve med speederen i bund.

Dæk: Soft, super-soft, ultra-soft

Start (dansk tid): 20.00

Renault og Canadas Grand Prix: Thierry Boutsen (1989), Alain Prost (1993) og Damon Hill (1996) har alle vundet Canadas Grand Prix for Williams-Renault. Fernando Alonso vandt løbet for Renault-teamet på sin vej mod VM-titlen 2006. Red Bull-Renault vandt Canadas Grand Prix i både 2013 og 14 med henholdsvis Sebastian Vettel og Daniel Ricardo.

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Nico Hülkenberg: Nummer 11 (14 point) /Joylon Palmer: Nummer 16 (0 point)

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 7 (14 point)

Jolyon Palmer siger: ”Circuit Gilles Villeneuve er en fantastisk bane med gode overhalingsmuligheder.”

Sidste år: Lewis Hamilton vandt løbet for Mercedes. Renaults Kevin Magnussen startede bagerst på gridden efter en crash under træningen, og kom i mål på 16.-pladsen. Hans teamkammerat Jolyon Palmer udgik efter 16 omgange

Vidste du: At Circuit de Gilles Villeneuve ligger på en kunstig ø i St. Lawrence-floden – kun et par kilometer fra Montreal Downtown? Banen kører rundt om det olympiske ro-stadion fra 1976.