Renault Danmark

Vælg en side

Gnisterne springer i den tyske hovedstad
Med to løb på en weekend går Berlin helt elektrisk i dagene 10. og 11. juni. Både lørdag og søndag køres der ePrix i den tyske hovedstad og i år er det den historiske Tempelhof lufthavn, der lægger asfalt til det innovative mesterskab, som opnår kolossal opmærksomhed, hvor det kommer frem.

Berlin er den første destination nogensinde udover London (finalen de sidste to sæsoner), der skal huse to Formel E løb på en weekend. Ikke mindst for det danske motorsportspublikum, er det en kæmpe mulighed for at tage på en intensiv racerweekend, og opleve nogle af verdens allerbedste racerkørere og racerteams på allerhøjeste niveau i aktion.

Motorsport fra morgen til aften
Et ePrix afvikles normalt på en enkelt dag, typisk en lørdag, der indledes med træning, fulgt af kvalifikationskørsler og der afsluttes med et løb af en lille times varighed. Sådan er det også i Berlin, hér gentager man blot hele forestillingen om søndagen. Så der er reelt motorsport fra morgen til aften, uden at man får ondt i ørene, for Formel E giver ikke meget lyd fra sig. Og så kan man aftenhygge sig i den populære storby, som er et af danskernes allermest yndede rejsemål.

Berlin ePrix har fundet sted i begge de første sæsoner af mesterskabet. Men i fjor var man nødsaget til at afholde ePrix’et på Karl-Marx Allee op til Alexanderplatz, fordi Tempelhof lufthavnen blev benyttet til at huse de store mængder af flygtninge, som byen sidste år måtte tage hånd om.

Siden da er den tidligere lufthavn bragt tilbage til dens stand inden flygtningeproblematikken opstod. Dengang blev den benyttet til forskellige kulturelle formål og var et yndet fristed for Berlinere midt i den store by. Så nu var muligheden der for på ny at køre Formel E i Tempelhof.

Prost

Todt, Prost og Driot

Renault og Sebastien Buemi fører mesterskabet
I mesterskabets første sæson blev Sebastien Buemi nr. 2 på banen i Tempelhof. I fjor, men det var jo så på en helt anden bane, tog Renault e.dams køreren sejren, mens team-kollegaen Nico Prost blev nr. 4, og efter triumfen forleden i Paris ePrix kommer den regerende mester til Berlin med en solid føring også i dette års mesterskab. Imidlertid er bane layout’et i Tempelhof anderledes end første gang, man kørte der, så for alle deltagere bliver det en helt ny udfordring.

I øvrigt har løbene forskellig længde de to dage: Lørdag køres der 44 omgange og søndag 46 på den 2,040 kilometer lange bane. Det stiller krav om forskellig strategi, hvad angår udnyttelsen af den mængde elektricitet, man har til rådighed.

I sagens natur har Renault e.dams teamet alle ambitioner om, at gå sejrsrigt ud af begge mesterskabsafdelinger. Teamet fører også team mesterskabet og har vist en hurtighed i indeværende sæson, som konkurrenterne har svært ved at hamle op med. Faktisk har Buemi vundet fem ud af de hidtil kørte seks ePrix’er.

Prost og Buemi

Det første af tre dobbelt-løb
Med Berlin ePrix tager man hul på anden halvdel af indeværende sæson. Efter løbene i Berlin køres der to yderligere dobbelt-løb: New York d. 15. og 16. juli og finalen i Montreal i Canada d. 29. og 30. juli.

Hvis man har besluttet sig for at ville opleve Berlin ePrix hjemmefra, kan man se løbene på Eurosport 2 i Danmark, hvor både lørdagens og søndagens løb transmitteres LIVE. Udsendelsesplanen for Eurosports dækning af Berlin ePrix ser sådan ud:

Formel E TV sendetider, Berlin ePrix:

  1. juni 15:30-17:20: Eurosport 2 i Danmark LIVE
  2. juni 15:30-17:20: Eurosport 2 i Danmark LIVE
  3. juni 22:30-23:30: Eurosport 1 tilbageblik
  4. juni 00:05: Eurosport 2 i Danmark Race 1 genudsendelse
  5. juni 02:00: Eurosport 2 i Danmark Race 2 genudsendelse
  6. juni 00:00: Eurosport 2 i Danmark Race 1 genudsendelse
  7. juni 01:55: Eurosport 2 i Danmark Race 2 genudsendelse