Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Baku City Circuit

Længde: 6,003 km

Distance: 51 omgange

Antal sving: 20

Historie: Azerbaijan debuterede i Formel 1-kalenderen sidste år. Dengang hed løbet på gadebanen i landets hovedstad Baku officielt ’Europas Grand Prix Prix’, men fra i år hedder det ’Azerbaijans Grand Prix’. Den europæiske titel hang sammen med, at man havde en regel om at en vis procentdel af VM-løbene skulle afvikles i Europa, Med lidt kreativ geografi fandt man frem til, at i hvert fald en del af Azerbaijan befandt sig i Europa. Gadebanen Baku City Circuit er med sine seks kilometer en af de længste i VM 2017, og løber igennem både den gamle og den nye bydel.

Fokuspunkter: Baku City Circuit er en spændende blanding af lange, hurtige langsider, hurtige kurver og langsomme, snævre sving. På start/mål-langsiden, hvor 2017-bilerne ventes at nå op omkring 340 km/t, har kørerne speederen i bund i cirka 24 sekunder i træk. Langsiderne og de kraftige accelerationer efter de mange sving betyder også, at banen i Baku er en af de mest brændstof-krævende i VM-serien.

Dæk: Medium, soft, super-soft

Start (dansk tid): 15.00

Renault og Azerbaijans Grand Prix: Renault-kørerne Kevin Magnussen og Jolyon Palmer startede i 2016 bagerst i feltet i Baku. De sluttede løbet på henholdsvis 14.- og 15.-pladsen.

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Nico Hülkenberg: Nummer 11 (18 point) / Jolyon Palmer: Nummer 17 (0 point)

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 7 (18 point)

Nico Hülkenberg siger: ”Man skal være ganske modig i Baku – murene venter nærmest på dig!”

Sidste år: Nico Rosberg vandt løbet for Mercedes. Daniel Ricciardo og Max Verstappen blev nummer syv og otte i Red Bull med TAG Heuer/Renault motorer.

Vidste du: At Baku er den lavest beliggende hovedstad i verden? Byen ligger 28 meter under havets overflade.