Renault Danmark

Vælg en side

Bane: Yas Marina

Længde: 5,554 km

Distance: 55 omgange

Antal sving: 21

Historie: Abu Dhabi kom ind i Formel 1-kalenderen i 2009 med den nybyggede Yas Marina, der er den hidtil dyreste Formel 1-bane. Løbet er som regel årets sidste, og Yas Marina har lagt asfalt til flere spændende VM-finaler – ikke mindst i 2010, da Sebastian Vettel, Mark Webber, Fernando Alonso og Lewis Hamilton alle kunne vinde titlen. Vettel vandt løbet i sin Red Bull-Renault, og sikrede sig dermed sit første verdensmesterskab.

Fokuspunkter 1: Yas Marina-banen er en spændende blanding af to langsider, en række hurtige kurver og langsomme sving. De fleste træninger finder sted i dagslys, mens kvalifikation og løb hovedsagelig afvikles efter solnedgang. Det betyder, at asfalt-temperaturen er markant anderledes, og det skal kørere og ingeniører tager højde for i set-up arbejdet.

Fokuspunkter 2: Renault Sport F1 er involveret i en tæt kamp om sjettepladsen i konstruktør-VM. Inden finalen i Abu Dhabi ligger teamet på syvendepladsen med 49 point – to mere end Haas-Ferrari på ottendepladsen og fire færre end Toro Rosso-Renault på sjettepladsen. Kampen handler ikke kun om prestige: Slutplaceringen i konstruktør-VM er også afgørende for de enkelte teams´ andel af sportens indtægter fra TV-rettigheder, bande-reklamer etch.

Dæk: Ultra-soft, super-soft, soft.

Start (dansk tid): 14.00

Renault og Abu Dhabis Grand Prix: Sebastian Vettel (Red Bull) vandt Abu Dhabis Grand Prix 2009, 10 og 13 med Renault-motorer. Kimi Raikkonen (Lotus) vandt løbet i 2012 med Renault-motor.

Renault-kørernes aktuelle placering i VM: Carlos Sainz Jr: Nummer 9 (54 point) // Nico Hülkenberg: Nummer 12 (35 point)

Renaults aktuelle placering i konstruktør-VM: Nummer 7 (49 point)

Carlos Sainz Jr siger: ”En af de fede ting ved Abu Dhabis Grand Prix i november: Det er som at få en ekstra sommer-uge! Hjemme er det koldt og næsten jul, og så får vi en uge med sol og sommer. Plus: Der er gode overhalingsmuligheder på banen.”

Sidste år: Lewis Hamilton vandt foran sin Mercedes-teamkammerat Nico Rosberg. Renault-teamets Jolyon Palmer blev nummer 17 mens hans teamkammerat Kevin Magnussen udgik efter fem omgange.

Vidste du: At Abu Dhabis Grand Prix starter i dagslys klokken 17.00 lokal tid, kører ind i skumringen og slutter i mørke?