Renault Danmark

Vælg en side

Formel 1-sæsonen 2017 er slut. Med en sjetteplads i finalen på Yas Marina-banen i Abu Dhabi i weekenden sikrede Nico Hülkenberg Renault Sport F1 den samlede sjetteplads i konstruktør-VM.

Inden årets sidste løb var Renault involveret i en tæt kamp med Toro Rosso og Kevin Magnussens Haas-team om placeringerne fra seks til otte. De otte point Hülkenberg scorede for sin sjetteplads var nok til at Renault gik forbi Toro Rosso, mens Haas, der ikke scorede point i Abu Dhabi, forblev på ottendepladsen.

For Renault F1 er der tale om en markant fremgang. I 2016, da Kevin Magnussen og Jolyon Palmer kørte for teamet, var der i høj grad tale om en ’udviklings-sæson’, hvor det i høj grad handlede om at få det optimale afsæt til 2017.

Strategien lykkedes:

Niendepladsen i konstruktør-VM 2016 blev vekslet til en sjetteplads i år.

De otte point teamet scorede i 2016 blev forøget til 57.

Teamets bedste placering i 2016 var Magnussens syvendeplads i Rusland – i år scorede man fem sjettepladser.

Dermed er Renault Sport F1 uden sammenligning det team, der har forbedret sig mest fra 2016 til 17.

”Mission accomplished!” var teamchef Cyril Abitebouls sammenfatning af både Abu Dhabis Grand Prix og hele 2017-sæsonen.

”I starten af året satsede vi på den samlede femteplads. Det var et ambitiøst mål – men man skal sætte høje mål. Vi har ikke gjort det let for os selv i år: Til tider har vi været for aggressive, til andre tider for konservative. Vi ændrede undervejs vores mål til sjettepladsen, og jeg er stolt af vi nåede det. Det er en milepæl for teamet.”

Næste milepæl kommer i februar, når Renault Sport F1 præsenterer teamets nye 2018-model. Herefter følger vinter-testerne på Circuit Barcelona-Catalunya inden 2018-sæsonen starter med Australiens Grand Prix i slutningen af marts.