Renault Danmark

Vælg en side

Kevin Magnussen satte en bemærkelsesværdig rekord under søndagens amerikanske grandprix på Circuit of the Americas i Austin: Den danske Renault-kører havde med 345,1 km/t den suverænt hurtigst topfart i feltet. Valtteri Bottas i Williams-Mercedes var næst-hurtigst med 343,1 km/t, mens Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer var nummer tre med 342,3 km/t.

Magnussen satte sin topfart-rekord cirka 10 minutter før løbet sluttede. Kort forinden havde han skiftet til de blødeste dæk, og tankene var ved at være tomme. Men friske, bløde dæk og lav vægt er sammen med aerodynamik og vindmodstand kun medvirkende faktorer med til en høj topfart – hestekræfter er den primære årsag.

Derfor var USA´s Grand Prix endnu en understregning af den fremgang Renaults Formel 1-motorer har gjort i denne sæson. Fremgangen understreges også af at Red Bull-teamet, der også kører med de franske motorer, nu ligger på en solid andenplads i konstruktør-VM; efter Mercedes og foran Ferrari.

Kevin Magnussen blev klassificeret som nummer 12 i USA´s Grand Prix, og er nu på vej til Mexico, hvor det næste grandprix køres allerede i den kommende weekend.