Renault Danmark

Vælg en side

17-årige Christian Lundgaard, der er medlem af Renault Sport Academy, debuterede i weekenden i FIA´s nye Formel 3-mesterskab. Her afvikles løbene i sammenhæng med otte Formel 1-grandprixer, og på den spanske Formel 1-bane Circuit de Barcelona-Catalunya dominerede danskeren lørdag første afdeling. En tidsstraf på grund af en misforståelse under en virtuel safety-car periode betød dog, at han ’kun’ blev klassificeret som nummer to. I anden afdeling, der blev afviklet søndag før Formel 1-starten, fik de otte første i lørdagens løb ’omvendte’ startplaceringer. Det betød, at Lundgaard startede fra syvende position, og det lykkedes ham i løbet at avancere en position til en slutplacering som nummer seks.

Dermed ligger han nu på den samlede andenplads i mesterskabet.

Det er det foreløbige højdepunkt i en imponerende lynkarriere. I 2017 rykkede han som blot 15-årig fra gokart til Formel 4, hvor han vandt både den internationale SMP og det åbne spanske mesterskab.

I 2018 stillede unge Lundgaard op i Formel Renault 2,0 og blev nummer to i Eurocuppen og sikrede sig rookie-titlen.

Og nu er han med i front i Formel 3.

Christian Lundgaards karriere har et fantastisk momentum, som de færreste i det nuværende Formel 1-felt kan matche.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton rykkede i 2001 fra gokart til Formel Renault, hvor han tilbragte to sæsoner, inden han i 2004 rykkede videre til Formel 3

Sebastian Vettel, der i 2010-13 vandt fire Formel 1-verdensmesterskaber i træk for Red Bull-Renault, debuterede i 2003 i Formel BMW. Her kørte han to sæsoner inden han rykkede videre op i Formel 3.

Renault F1 Teams´ nye kører Daniel Ricciardo debuterede i Formel BMW i 2006. Året efter rykkede han videre til Formel Renault 2,0, hvor han kørte to sæsoner inden han i 2009 avancerede til Formel 3.

Australierens teamkammerat i Renault F1 Team Nico Hülkenberg kørte også Formel BMW i sin første sæson efter karting. Tyskeren rykkede herefter direkte til Formel 3, hvor han kørte tre sæsoner, inden han i 2009 kom videre til GP2 (der svarer til Formel 2 i dag).

Kevin Magnussen, der kørte for Renault F1 Team i 2016, rykkede i 2008 fra gokart til Formel Ford. Året efter kørte han Formel Renault 2,0, og så fulgte to år i Formel 3 i henholdsvis det tyske og det britiske mesterskab i 2010-11.

To sæsoner i samme juniorklasse er altså snarere reglen end undtagelsen for kommende Formel 1-kørere.

Bare ikke når man hedder Christian Lundgaard: Han har nu for tredje år i træk rykket en klasse op – og omgående etableret sig i toppen!

Næste afdeling af FIA´s Formel 3-mesterskab køres i sammenhæng med Frankrigs Formel 1 Grand Prix sidst i juni.