Renault Danmark

Vælg en side

Historien er blevet en legende: 10 år gammel og som nybagt juniormester i gokart mødte Lewis Hamilton ejeren af McLaren´s Formel 1-team Ron Dennis ved en præmiefest. I en lånt smoking, der var mindst et par numre for stor, gik Hamilton uimponeret op til McLaren-bossen, og præsenterede sig selv.

”Jeg hedder Lewis Hamilton. En dag vil jeg køre en af dine Formel 1-biler,” sagde han til en af de mest magtfulde mænd i Formel 1.

Dennis lagde mærke til den selvsikre knægt. Få år senere kom Lewis Hamilton med i McLaren´s udviklingsprogram for unge kørere, og han debuterede i Formel 1 for McLaren i 2008. Året efter vandt han verdensmesterskabet for første gang.

I den forløbne weekend var Lewis Hamilton igen til præmiefest. Det internationale bilsportsforbund FIA fejrede sine 2017-mestre i Versailles-paladset i Paris, og Hamilton fik overrakt trofæet for sin fjerde VM-titel.

I Paris fik Formel 1-verdensmesteren pludselig den rolle, han havde givet Ron Dennis for så mange år siden. En ung fyr gik op til ham, og gav ham en lignende besked. ”Vi ses på banen en dag, Lewis!”

Den unge fyr var danske Christian Lundgaard. Han var i Paris for at blive hyldet for sine Formel 4-titler fra både den europæiske NEZ-serie og det spanske mesterskab.

Lundgaard kom tidligere i år med i Renault Sport Academy, der satser på at skabe fremtidens Formel 1-stjerner. Den 16-årige dansker er allerede fast gæst i Renaults Formel 1-hovedkvarter i Enstone, hvor han bliver rådgivet om blandt andet fysisk træning, ernæring og hvordan han skal kæmpe sig frem til kongeklassen for at udfordre Hamilton og co.

Næste skridt på Christian Lundgaards vej mod Formel 1 bliver Euro-serien i Formel Renault 2,0. Her har man tidligere sendt kørere som Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo og Kevin Magnussen mod Formel 1. Lundgaard er allerede i gang med et intensivt testprogram forud for 2018-sæsonen, der starter på den franske Formel 1-bane Paul Ricard i midten af april. Fjerde afdeling af Euro-serien køres i sammenhæng med Monacos Formel 1-grandprix, og her får Lundgaard rig mulighed for at imponere alle Formel 1-bosserne.

Og måske sige til Renault-chef Cyril Abiteboul: ”Jeg hedder Christian Lundgaard. En dag vil jeg køre en af dine Formel 1-biler.”