Renault Danmark

Vælg en side

Christian Lundgaard er som medlem af Renault Sport Academy på mange måder kommet i ’mesterlære’: Han skal uddannes til at blive Formel 1-kører.

Renault Sport F1 Teams nye kører Daniel Ricciardo er en af de ’mestre’, der skal oplære Formel 1-lærlingen Lundgaard. Og det er faktisk et læreforhold, der startede allerede for tre år siden.

I motorsportens grundskole, gokart, kørte den dengang 15-årige Lundgaard nemlig for Ricciardos team. Ved VM-finalen i Bahrain mødte australieren selv op for at støtte den danske teenager. Lundgaard startede finalen fra ottende position, men kæmpede sig til teamchef og læremester Ricciardos begejstring  hurtigt helt op på andenpladsen.

”Han sagde bagefter, at han havde bidt sine negle helt ned i bare spænding – han havde råbt og skreget, da jeg overhalede to konkurrenter i samme sving,” fortalte Lundgaard, der kort efter blev kørt af banen og måtte udgå.

I går (tirsdag) mødtes læremesteren og lærlingen igen. Denne gang i Renault F1´s hovedkvarter i Enstone, hvor teamet præsenterede både sine 2019-planer og de unge ’akademi-kørere.’

”Christian er en god fyr. Hvis han føler, han har brug for det, vil jeg meget gerne hjælpe ham. Måske ikke så meget med selve kørslen – mere med hvordan man håndterer presset, medierne, den fysiske træning og så videre,” siger Ricciardo.

”Daniel kan helt sikket lære mig en masse. Og så er han bare et godt forbillede,” sagde Lundgaard i Enstone”.

Her er Lundgaard fast gæst. Det er planen, at Christian Lundgaard i løbet af 2019 skal videreuddannes i Renaults Formel 1-simulator, så han kan bistå de faste kørere i udviklingen af Renault-raceren.

”Daniel hjalp mig i gokart – nu håber jeg at kunne hjælpe ham i simulatoren!” siger Formel 1-lærling Lundgaard.