Renault Danmark

Vælg en side

Kevin Magnussen og Renault Sport F1-teamet kan med et alternativt dækvalg have sikret sig et godt udgangspunkt til søndagens canadiske grandprix i Montreal.

Hver kører skal i god tiden inden hver grandprix-weekend vælge i alt 13 sæt dæk mellem de tre typer Pirelli udbyder. Til Canadas Grand Prix har Pirelli ’soft’, ’super-soft’ og ’ultra-soft’ på menuen, og næsten alle i feltet har valgt dæk af alle tre typer. Men både Kevin Magnussen og hans teamkammerat Jolyon Palmer har helt udeladt ’super-soft’, og valgt fem sæt ’soft’ og otte sæt ’ultra-soft’ hver.

Det kan vise sig at være en klog beslutning, for Pirellis analyser af fredagens indledende træninger antyder, at ’ultra-soft’ er cirka 0,6 sekund hurtigere pr omgang end ’super-soft.’

Ulempen ved ’ultra-soft’ er i princippet kortere levetid, men ifølge Pirelli var det fredag omtrent lige så ’langtidsholdbart’ som ’super-soft’.

”Det ser spændende ud, men både vejret og banen vil ændre sig i løbet af weekenden,” siger Kevin Magnussen, der sluttede fredagens FP2-træning på 16.-pladsen.