Renault Danmark

Vælg en side

Kevin Magnussen blev lørdag indkaldt til forhør hos løbsledelsens dommere ved det britiske grandprix på Silverstone. Toro Rosso-køreren Daniil Kvyat havde brokket sig over, at den danske Renault-kører havde ’blokeret’ for ham på hans sidste og afgørende kvalifikations-runde.

”Men jeg forklarede dommerne situationen – at mine dæk var nedslidte og jeg simpelt hen ikke kunne køre hurtigere. Og at Kvyat kom op bag mig i et sving, hvor det var umuligt at give plads,” fortalte Magnussen.

Dommerne accepterede forklaringen, og Kevin blev ’frikendt’. Helt så heldig var han ikke i Østrig i sidste weekend, hvor han fik en 5-sekunders straf for at spærre for Pascal Wehrlein (Manor).

”Straffen i Østrig var OK –man må skifte retning én gang, og jeg gjorde det flere gange. Men det skyldtes allermest en misforståelse: Første gang jeg skiftede retning var for at forsvare min situation, men anden og tredje gang var egentlig for at give plads. Men på præcis samme tid jeg styrede til den ene eller anden side, gjorde Wehrlein det samme for at overhale – og derfor så det ud som om jeg spærrede. Så OK at jeg blev straffet,” forklarer Kevin.

Han starter i eftermiddag det britiske grandprix fra 16-pladsen – hans bedste startposition siden Spaniens Grand Prix i midten af maj.

”Hvis der opstår lidt ballede foran mig i feltet, kan der komme et point eller to på VM-kontoen,” siger han.