Renault Danmark

Vælg en side

I næste uge starter ’anden halvleg’ af Formel 1-VM 2019. Efter tre ugers sommerferie samles feltet på Spa-Francorchamps banen i Belgien, og allerede ugen efter køres der på Monza i Italien. Herefter følger syv løb uden for Europa, og finalen køres på Yas Marina-banen i Abu Dhabi 1. december.

Hvordan er ’første halvleg’ forløbet for Renault F1 Team?

Teamet ligger på sjettepladsen i konstruktør-VM, der igen i år er præget af et ultratæt midterfelt. Renault F1 Team er kun fire point efter Toro Rosso-Honda på femtepladsen, og henholdsvis syv, otte og 13 point foran Alfa Romeo-Ferrari, Racing Point-Mercedes og Haas-Ferrari (med Kevin Magnussen).

Renault F1 Team sluttede på fjerdepladsen i konstruktør-VM 2018, og på den baggrund har første halvdel af 2019 ikke udviklet sig helt som planlagt.

”Vi kan ikke være totalt tilfredse med de resultater, vi har opnået,” siger Nico Hülkenberg, der indtager 14.-pladsen i det individuelle VM.

Årets model, Renault R.S.19, har været ganske svingende. Ved kvalifikationen til Canadas Grand Prix besatte Daniel Ricciardo fjerdepladsen, og i løbet scorede både han og Hülkenberg gode VM-point med henholdsvis sjette- og syvendepladsen. I det britiske grandprix scorede begge Renault-kørere også point, og Ricciardo og Hülkenberg hentede også syvendepladser i henholdsvis Kina og Australien.

Men der har også været weekender, hvor R.S.19 har haft svært ved at følge med konkurrenterne i toppen af midterfeltet.

”Det er som om bilen har et ’sweet-spot’, som vi skal finde weekend efter weekend,” siger Ricciardo, der ligger på 11.-pladsen i VM.

”Men fremtiden ser lys ud – der er lys for enden af tunnelen. Jeg tror, vi kan forbedre os, men det er svært at sige hvor meget,” siger Hülkenberg om udsigterne til ’anden halvleg.’

”Vi holder fokus på at bygge en konkurrencedygtig bil. Vi har fået færten af, hvordan det er at være med oppe foran, og det er præcis den motivation, vi har brug for hen over sommeren. Kampen i VM er tæt, og vi skal bare score nogle flere point,” siger teamchef Cyril Abiteboul.