Renault Danmark

Vælg en side

Slutresultatet var skuffende, men Japans Grand Prix i Suzuka understregede de fremskridt Renault Sport F1-teamet har gjort de seneste uger. Kevin Magnussen sluttede på 14.-pladsen, to placeringer efter teamkammerat Jolyon Palmer. Efter at have scoret point i de seneste løb i Singapore og Malaysia var det ikke hvad Renault-teamet havde håbet på, men det er værd at bemærke, at begge Renault-kørere var i top-10 under den afsluttende FP3-træning lørdag.

“Der er ingen tvivl om at vi har forbedret os i de seneste løb – vi har etableret os i midterfeltet, og det er et fint sted at være. Men her er kampen uhyre tæt – et par tiendedele sekund kan for eksempel betyde mange placeringer under kvalifikationen,” siger Kevin Magnussen.

Nu er det dagsformen, vejret og den aktuelle bane, der afgør om Magnussen og Palmer scorer point.

Det er bemærkelsesværdigt, at den nuværende R.S.16-model er blevet mere konkurrencedygtig hen over sommeren, for Renault Sport F1-teamet har længe fokuseret på den nye bil til 2017-sæsonen.

”Det er ikke fordi der er udviklet mange nye dele – det handler mere om, at vi er blevet bedre til at forstå bilen,” forklarer teamets tekniske chef Bob Bell.

Næste afdeling af Formel 1-VM 2016 køres på Circuit of the Americas i ved Austin (Texas) 23. oktober.