Renault Danmark

Vælg en side

Da Renault gjorde comeback i Formel 1 i begyndelsen af 2016, lagde man ikke skjul på, at man stod foran en enorm opgave.

Man generhvervede det team, man i 2010 havde solgt til Genii Capital. I seks år havde Genii Capital drevet teamet under Lotus-navnet, men både de tekniske og de menneskelige resurser var gradvist blevet færre og færre.

Da Renault overtog butikken op til 2016, bestemte man hurtigt, at comeback-sæsonen skulle være første del af en genopbygningsfase, hvor man satsede mere på at skabe et fundament for fremtidig succes end resultater. Det betød at teamets 2016-kørere Kevin Magnussen (billedet) og Jolyon Palmer havde et svært år, men i dag er er den ingen tvivl om, at Renault-ledelsen tog den rigtige beslutning.

Genopbygningen af det stolte Renault Sport F1 Team kom godt i gang, og fremgangen har lige side været markant.

I 2016 scorede Renault point i tre af de 21 løb. Årets bedste resultat stod Kevin Magnussen for, da han i Ruslands Grand Prix i Sochi scorede end flot syvendeplads. Teamets scorede i alt otte VM-point, der rakte til en samlet niendeplads i konstruktør-VM. Det lykkedes aldrig hverken Magnussen eller Palmer at kæmpe sig igennem til Q3 for de 10 hurtigste kørere under kvalifikationen.

I 2017 kom de første tegn på, at genopbygningen var på rette vej. Kevin Magnussen var skiftet til Haas-teamet, og var blevet erstattet af tyskeren Nico Hülkenberg. Palmer fortsatte i teamet frem til efteråret, hvor han blev afløst af Carlos Sainz Jr. Renault-kørerne scorede VM-point i 10 af de 20 løb, og bedste resultat var en sjetteplads. I kvalifikationen kom Renault-kørerne med i Q3 ved 13 af løbene, og da sæsonen sluttede, besatte Renault Sport F1 sjettepladsen i konstruktør-VM med 57 point.

Midt gennem 2018-sæsonen er fremgangen fortsat. Inden Formel 1-sommerferien er der kørt 12 løb, og Renault har scorer point i de 11. I fem af løbene har både Hülkenberg og Sainz scoret point, og det foreløbig bedste 2018-resultat er en femteplads. På den halve 2018-sæson er der med 82 point allerede scoret markant flere point end i hele 2017, og mindst én Renault har været med i Q3 i 11 af de 12 løb.

Og når anden halvdel af 2018-sæsonen starter med Belgiens Grand Prix sidst i august, ligger Renault Sport F1 Team på fjerdepladsen i konstruktør-VM.

Ingen andre Formel 1-teams er gået så markant frem i de seneste tre år!