Renault Danmark

Vælg en side

Efter et løb, der bød på flere gode overhalinger, sluttede Kevin Magnussen Kinas Grand Prix på 17.-pladsen.

Han er allerede på vej til Danmark, hvor han i weekenden skal køre på Jyllands-Ringen ved Silkeborg. Han angriber søndag eftermiddag banerekorden for lukkede biler i en Renault R.S. 01 – en nyudviklet GT-racer med baghjulstræk, kulfiber-monocoque, 3,5-liters V6-motor med over 500 hk og en topfart omkring 300 km/t.

”Jeg glæder mig vildt meget!” siger K-Mag. ”Det bliver sjovt at komme hjem og vise den nye R.S. 01´er frem for et dansk publikum. Jeg tror, det bliver en rigtig hyggelig dag på Jyllands-Ringen, hvor jeg selvfølgelig også skal se min far køre.”

Jan Magnussen afvikler i weekenden sammen med resten af DTC-feltet første afdeling af Mascot DTC-mesterskabet på Jyllands-Ringen.

Kevin Magnussen har ikke kørt på banen ved Silkeborg siden han i 2008 vandt det danske Formel Ford-mesterskab i sin første sæson efter gokart. Samme år stillede han også op i en enkelt afdeling af det danske Renault Clio Cup. Hvordan det gik?

”Jeg kan huske, at jeg havde pole position. Og så var der vist noget med jeg crashede,” griner Formel 1-køreren.

Renault har tidligere været med i forsøg på at slå banerekorder på Jyllands-Ringen: I 1983 kørte både fabrikkens rallystjerne Jean Ragnotti og den senere Le Mans-vinder John Nielsen en af Alain Prosts aflagte Renault Formel 1-racere på banen.

Prost er i dag motorsports-ambassadør for Renault, og han siger om den vilde R.S. 01: ”Der er en bil, der virkelig understreger Renault Sports ekspertise.”

Se den og K-Mag på Jyllands-Ringen på søndag!