Renault Danmark

Vælg en side

17-årige Christian Lundgaard er netop startet på sit tredje år i Renault Sport Academy. Han skal køre i det nye Formel 3-mesterskab, der i de kommende måneder afvikles som support-race til otte Formel 1-grandprixer. Det erklærede mål med ’akademi-uddannelsen’ er at danskeren skal være Formel 1-klar allerede i 2021.

Renault Sport Academy har netop ’færdiguddannet’ sin første Formel 1-kandidat. Engelsk-koreanske Jack Aitken har gennemført sin akademiuddannelse i GP3 (forløberen for den nye Formel 3) i 2016-17 og sidste år i Formel 2.

I år fortsætter han i Formel 2, og er samtidig officiel testkører for Renault F1 Team.

”Jeg har været der så længe, at det nærmest føles som min familie,” siger Aitken om Renault Sport Academy. ”Jeg har lært meget, og virkelig udviklet mig som kører, og nu skal jeg bruge alt min lærdom. Jeg testede allerede for Renault F1 Team sidste år, og det fortsætter jeg med. Jeg vil hjælpe teamet så meget som overhovedet muligt.”

”Det har været en uvurderlig hjælp for mig at være tæt på Formel 1-teamet. Man er i de helt rigtige omgivelser, og kan virkelig suge til sig,” fortsætter Aitken, der også har en besked til sine yngre ’medstuderende’ i Renault Sport Academy:

”Mit bedste råd er, at de skal høre efter, tage de muligheder der byder sig – og gøre det så godt som overhovedet muligt. De er vanvittigt heldige at være udvalgt til Renault Sport Academy!”

Jack Aitken kørte i 2017-18 for ART Grand Prix i henholdsvis GP3 og Formel 2 (billedet) – præcis det team Christian Lundgaard skal køre for i Formel 3 2019.

I år kører den 23-årige Renault testkører for Campos Racing i Formel 2, og skal samtidig teste Renaults nye Formel 1-bil R.S. 19.

Russiske Sergei Sirotkin, der sidste år kørte for Williams i Formel 1-VM, er Renault F1 Teams officielle reservekører i 2019.