Renault Danmark

Vælg en side

Stærk start af Renault Team F1 i Australien

Formel 1-premieren i Australien er overstået. Renault Sport F1 havde en stærk weekend i Melbournes Albert Park, hvor både Nico Hülkenberg (billedet) og Carlos Sainz Jr scorede VM-point med henholdsvis en syvende- og en 10.-plads.

Faktisk kørte seks af bilerne i top-10 i Australien med Renault-motorer. Daniel Ricciardo og Max Verstappen blev nummer fire og seks for Red Bull, og Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne nummer fem og ni for McLaren. Dermed scorede alle feltets seks kørere med Renault-power point i Australien.

Nu venter endnu 20 løb over hele verden. Alle Formel 1-teams har hovedkvarter i Europa, og turen til Australien er derfor årets længste. I de kommende uger venter rejser til grandprixerne i Bahrain (Manama 8. april) og Kina (Shanghai 15. april). Det er et omfattende program, der ser ud til at blive endnu mere massivt i fremtiden.

2018-sæsonen er med 21 løb den hidtil længste i Formel 1-historien, men der er planer om helt op til 25 løb i de kommende år.

Hårdnakkede rygter i paddocken i Albert Park antydede, at de nye løb kan blive placeret i Vietnam (Hanoi), USA (Miami), Holland (Assen), Argentina (Buenos Aires) – og Danmark, hvor et gadeløb i København står højt på Formel 1-organisationens ønskeseddel.

Det er tidligere videnskabsminister Helge Sander, der står bag planerne om et Formel 1-grandprix i København. Han fik ideen, da han for præcis fire år siden så Kevin Magnussen debutere i Formel 1 med en fornem andenplads i Australiens Grand Prix 2014.

Nu er planerne så fremskredne, at den øverste chef for Formel 1-organisationen, Chase Carey, har været i København for at mødes med både de danske arrangører og politikere i regeringen og på Københavns Rådhus.

”Vi er meget begejstrede for muligheden for et løb i København,” sagde Carey under sit besøg i januar. ”Byen repræsenterer på mange måder en fantastisk platform for vores sport.”

Der forstår stadig et omfattende forarbejde for arrangørerne, men Renault Sport F1 og de øvrige ni Formel 1-teams skal efter planen køre det første danske Formel 1-grandprix allerede i 2020.

Det bliver i givet fald første gang Danmark er med i VM-kalenderen. I starten af 1960´erne blev der kørt to Formel 1-løb udenfor VM på Roskilde Ring. I 2012 afholdt Red Bull et såkaldt ’show-run’ i Københavns gader med David Coulthard bag rattet af en Red Bull-Renault (billedet).