Renault Danmark

Vælg en side

I forbindelse med Singapores Grand Prix i weekenden annoncerede Renault Sport F1, at Carlos Sainz Jr (billedet) skal køre for teamet i 2018.

”Det er en ære, at køre for et fabriksteam i Formel 1, og jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den tillid, Renault Sport F1 har vist mig,” sagde den 23-årige spanier, da aftalen blev offentliggjort.

”Carlos er en uhyre lovende kører, der har været på vores radar i længere tid – ikke mindst på grund af hans succes i Renaults junior-klasser,” tilføjede Renault Sport F1 teamchef Cyril Abiteboul.

Carlos Sainz Jr er søn af Carlos Sr, der har vundet rally-VM to gange. Da Carlos Sr i 1999 kørte for Toyota i rally-VM havde teamet en ung dansker som juniorkører. Henrik Lundgaard, europamester i rally 2000, var blandt andet teamkammerat med spanieren i hans hjemmebaneløb, Rally Catalunya i 1999.

En generation senere gentager historien sig: Carlos Sainz Jr får hos Renault Sport F1 Henrik Lundgaards 16-årige søn Christian som ’juniorkører’. Den danske teenager indgår i Renault Sport Academy, der skal finde og uddanne fremtidens Formel 1-stjerner.

Carlos Sainz Jr skal afløse Jolyon Palmer, der har kørt for teamet siden 2016. Englænderen, der i weekenden blev nummer seks i Singapores Grand Prix og dermed sørgede for at Renault Sport F1 overhalede Haas-teamet i konstruktør-VM, er søn af den tidligere Formel 1-kører Jonathan.

Sidste år var Jolyon Palmer teamkammerat med danske Kevin Magnussen – søn af Danmarks første, faste Formel 1-kører Jan Magnussen.

Der er endnu en ’andengenerations-racerkører’ i Formel 1-feltet. Max Verstappen er søn af Jos, der afløste Jan Magnussen i Stewart-Fords Formel 1-team i 1998. Og den regerende verdensmester Nico Rosberg, der stoppede som aktiv kører efter at havde vundet 2016-titlen, er søn af 1982-verdensmesteren Keke.

Hvorfor kan Formel 1-feltet til tider minde om en stor familie?

Kevin Magnussen svarede på spørgsmålet, da han sidste år udgjorde et komplet ’andengenerations-lineup’ med Jolyon Palmer hos Renault Sport F1:

”Det har ikke noget med gener at gøre. Men der er bare stor sandsynlighed for, at du bliver interesseret i biler og fart, hvis din far er racerkører. Så er det næsten naturligt, at man får en gokart. Og når man begynder at køre gokart i en ung alder, (Kevin var bare to år, da han kørte sin første omgange i en specialbygget gokart, red.) er det nemmere at komme helt frem til Formel 1,” siger Magnussen.

”Og så betyder det selvfølgelig også noget, at du har en person tæt på, der kan forklare dig om sporten. Da jeg voksede op, var racing altid det vigtigste emne, når jeg snakkede med min far.”