Renault Danmark

Vælg en side

Den første af tre ’dobbeltwhoppere’ er overstået: Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet har netop kørt Canadas og Europas grandprix´er, der blev afviklet med en uges mellemrum. I næste uge følger den næste dobbeltwhopper med løb i Østrig (3. juli) og Storbritannien (10. juli), og i slutningen af juli køres der i Ungarn (24. juli) og Tyskland (31. juli) inden Formel 1-folket får tre ugers sommerferie i august.

Seks løb på otte uger gør sommeren 2016 til den mest hektiske periode i Formel 1-historien, og K-Mag nyder hver eneste fridag, han kan få presset ind i den travle kalender. ”Der er ikke meget tid til at slappe af, men jeg elsker jo også at køre Formel 1,” sagde han, inden han tidligt mandag satte kursen mod Danmark fra Baku´s internationale lufthavn.

Onsdag var en af de sjældne fridage, og den blev tilbragt ved Bruce Springsteen-koncerten i Parken, København, hvor rocklegenden blandt andet diskede op med den sang, der ud fra titlen kunne være Kevins kendingsmelodi, ’Born to Run’

Europas Grand Prix på den nye gadebane i Azerbaijans hovedstad Baku blev en blandet fornøjelse for Renault Sport F1 Team. K-Mag og Renault-ingeniørerne eksperimenterede i kvalifikationen med et ekstremt set-up, der resulterede i en startposition i sidste række.

I løbet, da man vendte tilbage til et mere konventionelt set-up, kørte Kevin Magnussen sig på en dristig et-stops strategi helt op på 11.-pladsen, inden han på de sidste omgange måtte slække på tempoet, fordi dækkene var nedslidte. Alligevel blev slutresultatet som nummer 14 opfattet som positivt.

”Det her team er jo vindere, og derfor gør det ondt at starte fra sidste række. Men alle forblev positive. Det er dét, vi skal tage med os fra Baku: Alle i teamet tog oplevelserne cool og vi lærte en masse om bilen,” siger Kevin Magnussen.