Renault Danmark

Vælg en side

En misforståelse under fredagens frie træning betyder, at Kevin Magnussen skal starte søndagens Bahrain Grand Prix fra pitten.

”Da jeg kom tilbage til pitten efter træningen, var der rødt lys for bilen foran mig som signal til, at den skulle til kontrol-vejning. Jeg så naturligvis det røde lys, men var overbevist om, at det kun gjaldt bilen foran mig, og fortsatte ned i Renault-pitten,” fortalte K-Mag lørdag.

Men det røde lys var også et signal om kontrolvejning af danskeren. Formel 1-reglementet er helt entydigt omkring konsekvenserne af en misset kontrolvejning efterfulgt af besøg i egen garage: Så skal man starte løbet fra pitten.

Uden udsigt til andet end sidste start-position valgte Magnussen lørdag kun at køre den ene kvalifikations-omgang, der er krævet i reglementet. Derved sparede han dæk, og det kan blive en fordel i løbet.

”Det kan godt komme til at betyde noget, at jeg har ekstra dæk. Og hvis jeg skal se positivt på det: Når man starter bagerst, har man virkelig mulighed for at vise hvad man kan – og overhale en masse,” siger en optimistisk K-Mag.