Renault Danmark

Vælg en side

17-årige Christian Lundgaard, der er medlem af Renault Sport Academy, fortsætter sin målrettede march mod Formel 1. I weekenden scorede han en tredje- og en femteplads på Nürburgring, og cementerede dermed  sin førsteplads i Formel Renault 2,0 Eurocuppen. Nu resterer kun to afdelinger (med hver to løb). Allerede i den kommende weekend køres der på Hockenheim inden finalen på Circuit de Barcelona-Cayalunya sidst i oktober.

Den danske teenager rykkede i år fra Formel 4 til Formel Renault 2,0, der tidligere har sendt en lang række kørere – inklusiv den nuværende Renault Sport F1-kører Carlos Sainz Jr, hans 2019-afløser Daniel Ricciardo og danske Kevin Magnussen – mod Formel 1.

Normalt er Eurocuppen i Formel Renault 2,0 et toårigt projekt. Men lærer i den første sæson, og kører efter mesterskabet i den anden. Sådan var køreplanen for Christian Lundgaard også: Målet for 2018 var en top-fem placering i mesterskabet og en førsteplads i ’rookie-klassen’ for nye kørere i Eurocuppen. Men der gik ikke længe – vel kun til årets fjerde løb, som danskeren vandt på Monza – inden ambitionerne blev justeret. Nu kører Christian efter mesterskabet, og med to afdelinger/fire løb tilbage er han 13,5 point foran Max Fewtrell (Storbritannien) på andenpladsen og 17 point foran Ye Yifei (Kina) på tredjepladsen. Både Fewtrell og Yifei kører deres anden sæson i Formel Renault 2,0.

Uanset om han vinder Formel Renault 2,0 Eurocuppen eller ej, har Christian leveret en så flot sæson, at han er klar til at avancere endnu et skridt i det internationale racer-hierarki i 2019. Næste trin på vejen mod Formel 1 hedder Formel 3, der i 2019 undergår store forandringer. Siden 2010 har Formel 3 konkurreret med GP3-klassen, der afvikler sine løb som optakt til en langt række Formel 1-grandprixer. Næste år slås de to klasser sammen og bliver til et officielt Formel 3-mesterskab under det internationale bilsportsforbund FIA; igen med løb som optakt til Formel 1-grandprixerne.

Christian Lundgaard har allerede prøvet GP3. Han stillede i en friweekend fra Eurocuppen i Formel Renault 2,0 op i den GP3-afdeling, der blev afviklet i sammenhæng med Frankrigs Grand Prix (billedet). Her understregede han med moden, imponerende kørsel, at han er klar til de nye udfordringer.

Og fra Formel 3 er det kun Formel 2 der skiller Christian Lundgaard fra Formel 1!