Renault Danmark

Vælg en side

Formel 1-lærlingen flytter til England

Han er småt begyndt at varme op til at tage kørekort – og han er godt på vej til at kvalificere sig til en Formel 1-licens!

17-årige Christian Lundgaard, der netop har forlænget sin aftale med Renault F1 Team´s Sport Academy, fylder 18 til sommer. Til den tid skulle kørekortet gerne være i hus, og han vil med stor sandsynlighed samtidig være få måneder fra den ’super-licens’, der kræves for at køre Formel 1. For at få den eftertragtede super-licens, skal man over tre sæsoner i diverse juniorklasser samle i alt 40 point.

Unge Lundgaard startede sin vej mod super-licensen med stærke, internationale gokart-resultater i 2015-16. Sidste år indbragte to Formel 4-titler fra henholdsvis NEZ-serien og det spanske mesterskab i alt 24 point, og i år fik han med den samlede andenplads i Formel Renault Eurocuppen yderligere syv point. Nu venter en 2019-sæson i det nye Formel 3-EM (billedet), der afvikles som opvarmnings-race til en række Formel 1-grandprixer.

”Jeg har ikke regnet så meget på det, men jeg tror, at jeg med en fjerde- eller femteplads i Formel 3 i 2019 har point nok til super-licensen,” siger Christian.

Han flytter i det nye år til England for at være så tæt som muligt på Renault F1 Team, der har hovedkvarter i Enstone udenfor Oxford.

”Jeg har allerede flere gange prøvet Formel 1-teamets simulator. Foreløbig handler det mest om at jeg skal lære, men på lidt længere sig er det meningen, at jeg med mine simulator-kørsler skal kunne hjælpe Formel 1-kørerne Daniel Ricciardo og Nico Hülkenberg,” siger Christian.

Renault F1 Team har en plan om at mindst en af deres ’akademi-kørere’ skal være Formel 1-klar i løbet af et par år. Med den fart Christian Lundgaard har på, kan det sagtens blive ham, der på et tidspunkt skal afløse enten Ricciardo eller Hülkenberg.

”Det er da drømmen at komme til at køre Formel 1,” siger den danske teenager. ”Og nu kan man vel sige, at det også er planen. De snakker da om, at jeg snart skal prøve en af de deres Formel 1-biler fra 2016. Nu må vi se…,” siger Christian.

Foreløbig venter en spændende 2019-sæson – der kan ende med både kørekort og Formel 1-licens!