Renault Danmark

Vælg en side

Det var en slet skjult skuffelse, der prægede Renault e.dams teamet efter det første løb i weekendens Berlin ePrix i den historiske Tempelhof lufthavn. Men søndag aften var smilende vendt tilbage: Sebastien Buemi fik sejren i weekendens andet løb og både han og teamet har fortsat en markant føring i FIA Formel E mesterskabet.

Normalt afvikles et ePrix på offentlige gader og veje, afspærret til formålet. I Berlin valgte man som i første sæson at opbygge en racerbane i den historiske Tempelhof lufthavn, som under den kolde krig i det delte Tyskland udgjorde den ene ende af den luftbro, der forbandt Vestberlin med Vesten. Det betød dels, at der var plads til store tilskuertribuner, men også, at man kunne bygge en optimal racerbane til Formel E racerne.

Sidst, men ikke mindst havde man mulighed for at køre en mesterskabsafdeling både lørdag og søndag. Det var godt for publikum på de udsolgte tilskuertribuner og for Renault e.dams teamet betød det, at de fik meget mere ud af weekenden end et traditionelt lørdags race ville have givet dem.

Lørdag under standarden
Lørdagens løb var nemlig ikke på niveau med det, teamet er vant til. Bl.a. havde man vanskeligheder med, at med at finde den rette balance i bilerne og resultatet var at Nico Prost startede fra 9. pladsen og den mesterskabsførende og regerende mester, Sebastien Buemi måtte nøjes med 14. startposition.

Begge kørte dog et godt løb og Buemi sluttede fornemt på 5. pladsen med Prost lige efter sig. Men derpå sprang bomben: Arrangørerne tjekkede rutinemæssigt bilernes dæktryk og samtlige dæk på Buemis Renault racer havde et dæktryk, der var en smule lavere end minimumstrykket på 1,6 bar. Det betød diskvalifikation, som var dobbelt ærgerlig, fordi rivalen fra Audi, Lucas di Grassi sluttede løbet som nr. 2. Løbsvinder, for første gang i hans karriere, var svenskeren Felix Rosenqvist i Mahindra.

   

Buemi vandt søndag
I søndagens udgave af Berlin ePrix var lørdagens vanskeligheder som blæst, i hvert fald for Buemis vedkommende. Han kvalificerede sig til næstbedste startposition, blot 89/1000 sekund efter lørdagens løbsvinder. Siden disponerede han løbet så godt, at han fulgte Rosenqvist frem til målstregen, som de to nåede mere end 10 sekunder fra resten af feltet.

Hvad der i princippet ramte Buemi lørdag gik imidlertid ud over Rosenqvist søndag: Det var ikke dæktrykket, det var galt med, men en kritisk situation i pitten ifm. bilbytningen midtvejs i løbet. Arrangørerne gav ham 10 strafsekunder og dermed var Sebastian Buelmi og Renault e.dams teamet en klar vinder af søndagens Berlin ePrix.

Fordi forspringet var så stort, fik Rosenqvist trods tidsstraffen alligevel 2. pladsen, alt imens Lucas di Grassi blev nr. 3. Nico Prost nåede målstregen på en hårdt tilkæmpet 8. plads.

Sammenlagt kommer Sebastien Buemi fra Berlin med i alt 157 points mod Lucas di Grassis 125. Nico Prost ligger nu på 4. pladsen med 72 points.

Med Berlin ePrix sagde Formel E mesterskabet farvel til Europa i denne omgang. Næste ePrix finder sted i New York City lørdag d. 15. juli. Også denne gang er der tale om løb både lørdag og søndag. Og siden finder finalen sted to uger senere med endnu et dobbelt-løb, denne gang i Montreal i Canada.

      

Resultat, Berlin ePrix, 10. juni 2017 (6 bedste):

 1. Felix Rosenqvist (Sverige), Mahindra Racing, 44 omg.
 2. Lucas di Grassi (Brasilien), Abt SchaefflerAudi Sport, +2,232s.
 3. Nick Heidfeld (Tyskland), Mahindra Racing, +4,058s.
 4. Jose Maria Lopez (Argentina), DS Virgin Racing, +13,638s.
 5. Nico Prost (Frankrig), Renault e.dams, +19,068s.
 6. Daniel Abt (Tyskland), Abt SchaefflerAudi Sport, +19,799s.

Resultat, Berlin ePrix, 11. juni 2017 (6 bedste):

 1. Sebastien Buemi (Schweiz), Renault e.dams, 46 omg.
 2. Felix Rosenqvist (Sverige), Mahindra Racing, +7,195s.
 3. Lucas di Grassi (Brasilien), Abt SchaefflerAudi Sport, +10,862s.
 4. Daniel Abt (Tyskland), Abt SchaefflerAudi Sport, +13,631s.
 5. Jose Maria Lopez (Argentina), DS Virgin Racing, +20,324s.
 6. Jean-Eric Vergne (Frankrig), Techeetah, +20,751s.

Stillingen i Formel E mesterskabet (6 bedste):
Kørerne:

 1. Sebastien Buemi (Schweiz), Renault e.dams, 157 points
 2. Lucas di Grassi (Brasilien), Abt Schaeffler Audi Sport, 125 pts.
 3. Felix Rosenqvist (Sverige), Mahindra Racing, 86 pts.
 4. Nico Prost (Frankrig), Renault e.dams, 72 pts.
 5. Nick Heidfeld (Tyskland), Mahindra Racing, 63 pts.
 6. Jean-Eric Vergne (Frankrig), Techeetah, 52 pts.

Teams:

 1. Renault e.dams, 229 points
 2. Abt Schaeffler Audi Sport, 171 pts.
 3. Mahindra Racing, 149 pts.
 4. DS Virgin Racing, 97 pts.
 5. Techeetah, 57 pts.
 6. NextEV NIO, 51 pts.