Renault Danmark

Vælg en side

Efter en årrække, hvor omgangstiderne i Formel 1 nærmest har stået i stampe, er de i år faldet voldsomt. I premiere-grandprixet i Melbourne var pole position 2.490 sekund hurtigere end i 2015, og i Bahrain var forskellen hele 3.078 sekund. I weekendens kinesiske grandprix indvirkede vejret på omgangstiderne, men alligevel var pole position 0.380 sekund hurtigere end sidste år.

Forskellene er markante, for det tekniske reglement for bil og motor er stort set uændret.

”Det handler en lille smule om den almindelige udvikling af bilerne, men det skyldes primært dækkene,” forklarer Kevin Magnussen. ”I år har vi fået en tredje, blødere dæktype, og den betyder meget for omgangstiderne. Jeg tror ikke for eksempel medium-dækket fra i år er hurtigere end medium-dækken fra 2015 – det er udelukkende det nye, blødere dæk, der får omgangstiderne til at falde så markant,” fortsætter Renault-køreren.

Til 2017 er det planen at ændre reglementet ganske markant, så bilerne får mere downforce (’vejgreb’), og omgangstiderne forventes at falde med yderligere tre-fire sekunder. Udsigten til at køre hurtigere end nogensinde bringer et stort, lykkeligt smil frem hos Kevin Magnussen.

”Det vil vi kørere rigtig gerne – det bliver fedt!,” siger han. Samtidig håber han, at det nye reglement bliver formuleret på en måde, så det bliver nemmere at overhale.

”Det kommer an på hvordan man skaber den ekstra downforce. Hvis den skabes ved hjælp af bilens bund, blive det nemmere at overhale – hvis den skabes ved hjælp af frontvingen, bliver det sværere. Lige nu er det uhyre vigtigt at have optimale luftstrømme på frontvingen, for den skaber størstedelen af bilens downforce. Og hvis man kører tæt på en forankørende, mister man en masse af de vigtige luftstrømme til frontvingen. Og så bliver det svært at overhale. Men hvis man skaber downforcen ved hjælp af bilens bund – med en såkaldt diffusor på den bagerste del af bunden – mister man ikke downforce på samme måde, og så kan man stadig overhale. Så gode dæk og en stor diffusor – det bliver godt,” siger Magnussen med lys i øjnene.